Karta som med röd fyrkant ramar in Vilhelmina, Sävar, Umeå Kommun, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Vilhelmina, Sävar, Umeå Kommun, Västerbottens län

Sedan midnatt har tre personer omhändertagits för fylleri. Polisen har också utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

01:08 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till en restaurang i Umeå med anledning av ett bråk. Enligt initiala uppgifter ska två personer ha bråkat. Anmälan upprättas gällande misshandel.

01:35 Misshandel, Skellefteå
Polisen beordras till en snabbmatsrestaurang i centrum med anledning av ett bråk. Enligt initiala uppgifter ska en man ha slagit en annan man och en kvinna. Anmälan upprättas gällande misshandel samt ringa misshandel. En person omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

01:37 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till en adress i centrum med anledning av ett bråk. Tre personer ska ha varit inblandade. Förhör hålls och polisen tar upp en anmälan gällande misshandel och en gällande våldsamt motstånd.

02:08 Misshandel, Umeå
Polisen kontaktas gällande en misshandel. En man ska under natten ha blivit misshandlad av flera okända gärningspersoner i centrum, enligt tillgängliga uppgifter. Det är oklart om målsäganden behöver uppsöka sjukvård. Förhör hålls och anmälan om misshandel upprättas. 

Övrigt: Under natten har en renpåkörning skett, på riksväg 90 i Vilhelmina. En viltolycka har också skett under morgonen i Tomterna, Sävar, Umeå kommun. Det finns inga uppgifter om eventuella personskador. 

Uppdatering klockan 09:30:

00:41 Rattfylleri, Umeå
Efter midnatt beordras polisen till Grisbacka med anledning av en trafikolycka, en personbil ska ha kört in i en stolpe. Föraren lämnade därefter platsen. Polisen påträffar en man som misstänks ha kört bilen, han medtas för provtagning efter misstanke om rattfylleri. Anmälan upprättas gällande bland annat grovt rattfylleri. 

Mest läst av andra