Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Skellefteå, Skolgatan, Kolbäcksvägen, Ersboda, Tegsbron, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet samt sammanfattning av polisens arbete i samband med Brännbollsyran i Umeå.

Umeå, Skellefteå, Skolgatan, Kolbäcksvägen, Ersboda, Tegsbron, Västerbottens län

Sedan midnatt har tre personer i Umeå (ej i direkt koppling till festivalen) omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Tre personer har också omhändertagits för fylleri i Skellefteå. 

01:00 Förargelseväckande beteende, Umeå
Polisen uppmärksammar en urinerande man på Skolgatan i Umeå. Mannen nekar till ordningsbot varför anmälan om offentlig urinering upprättas. 

02:09 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Kolbäcksvägen på Ersboda i Umeå. Ordningsbot utfärdas då föraren kört 103 kilometer i timmen på 70-sträckan. Han får också sitt körkort omhändertaget. 

03:20 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor vars förare kört mot rött trafikljus vid Tegsbron i Umeå. Ordningsbot utfärdas och föraren får sitt körkort omhändertaget. Vårdnadshavare kontaktas. 

Sammanfatting av polisens arbete i samband med Brännbollsyran, lördag:

Under lördagskvällen har polisen fortsatt att jobba trygghets- och brottsförebyggande vid festivalområdet.

Även under lördagskvällen och natten har det varit många besökare i området, de allra flesta med ett glatt humör. Under kvällen har ett 10-tal personer omhändertagits på grund av berusning då de inte har gått att överlämnas till annan vård eller anhörig. Till skillnad från gårdagen har vi påträffat fler individer som misstänkts för ringa narkotikabrott.

Några ärenden har också renderat i polisanmälningar. Det rör sig bland annat om olaga hot, misshandel och sexuella ofredanden.

Mest läst av andra