Karta som med röd fyrkant ramar in Bölevägen, Hedlunda, Dungen, Umeå Kommun, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet samt sammanfattning av polisens arbete i samband med Brännbollsyran i Umeå.

Bölevägen, Hedlunda, Dungen, Umeå Kommun, Västerbottens län

Två personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:43 Skadegörelse, Umeå
Polis beordras till Bölevägen i Umeå med anledning av skadegörelse av fönster i en byggnad på ett område vid en skola. Platsen dokumenteras och en anmälan ska upprättas.

05:54 Anträffat gods, Umeå
En misstänkt stulen elcykel anträffas på Östteg i Umeå. Den tas i beslag och en anmälan ska upprättas gällande stöld/häleri.

Tre viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Brännbollsyran, lördag:

Polisen har under söndagskväll och natten mot måndag fortsatt sitt arbete med att finnas tillgängliga för de som vistas kring festivalområdet för Brännbollsyran i syfte att skapa en säker och trygg miljö. Poliserna på plats har arbetat kontaktskapande och samtalat med flertalet glada besökare och stämningen har under kvällen, likt insatsens tidigare kvällar, upplevts som väldigt god.

Ett antal personer som kontrollerades under kvällen hade druckit för mycket alkohol, sju stycken av dem omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB, då de inte kunde överlämnas till annan för tillsyn. Fyra personer som kontrollerades under kvällen misstänks för ringa narkotikabrott, de uppvisade tecken på narkotikapåverkan och misstänks för att olovligen ha brukat narkotika.

Under kvällen har även en polisanmälan gällande skadegörelse genom brand upprättats då en okänd gärningsperson tänt eld på en fristående förrådsbyggnad i Hedlunda-dungen. Räddningstjänst var snabbt på plats och kunde i ett tidigt skede släcka branden, polisen genomförde därefter en brottsplatsundersökning och inhämtade information för polisanmälan.

Avslutningsvis vill polisen tacka alla samverkansaktörer som vi samarbetat med under helgen. Festivalarrangören, Umeå kommun, socialtjänsten, andra blåljusaktörer, ideella organisationer, polisens volontärer med fler har alla jobbat tillsammans för att de som vistats i området ska ha haft bästa möjliga upplevelse.

Mest läst av andra