Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Skellefteå, Röda Korset, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet samt sammanfattning av polisens insats i samband med Stadsfesten i Skellefteå.

Umeå, Skellefteå, Röda Korset, Västerbottens län

Under natten har en person i Umeå omhändertagits för fylleri. Polisen har också utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

22:04 Bedrägeri, Skellefteå
Polisen kontaktas gällande ett misstänkt bedrägeri. Personer ska ha åkt taxi och därefter vägrat betala. Polisen har varit på plats, anmälan gällande bedrägeriet upprättas.

Uppdatering klockan 11:00: 

Under natten stoppade och kontrollerade polisen ett fordon i Skellefteå. I fordonet anträffades misstänkt stöldgods från tidigare anmälda stölder. Det rör sig bland annat om mopeder och vektyg. 

Polisen arbetar fortsatt i ärendet och håller bland annat förhör och godsspårar.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Stadsfesten i Skellefteå, torsdag:

Fler besökare avvisades från Stadsfesten under torsdagen än under onsdagen. Berusningsnivån upplevdes, enligt polisinsatscheferna, högre under torsdagen och flertalet personer blev omhändertagna för fylleri. Inga våldsbrott rapporterades från festivalområdet. Röda korset lät meddela att inga allvarliga skador skett och att de enbart hjälpte några besökare med plåster och vätskeersättning.

Polisen har under kvällen utfärdat böter för alkoholförtäring inom det kommunala förbudsområdet under Stadsfesten. Med anledning av det vill polisen påminna besökare av Stadsfesten att om man tar med alkoholdrycker till en offentlig tillställning kan det kosta 1000 kronor i böter.
Om man dricker alkoholdrycker inom det kommunala förbudsområdet är bötesbeloppet 500 kronor. Polisen arbetar aktivt med direktförverkande av alkoholdrycker.

Mest läst av andra