Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Västerslätt, Anderstorp, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i Västerbotten.

Västerbotten, Västerslätt, Anderstorp, Västerbottens län

Två viltolyckor har anmälts till polisen under sen kväll och natt. Inga personskador uppkom.
Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22.09 Drograttfylleri, Umeå
Polis beordras ut till E12 vid rondellen till Västerslätt där en bil har kört i diket. Då misstanke uppstår om att föraren är drogpåverkad tas han med för kroppsbesiktning. En anmälan om rattfylleri under påverkan av narkotika upprättas. Även ringa narkotikabrott eget bruk, samt innehav.
Och olovlig körning eftersom mannen, som är i 30-årsåldern, tidigare fått sitt körkort återkallat. Personbilen tas i beslag enligt TBL 7 §*.

01.40 Inbrott, Anderstorp, Skellefteå
Polis beordras till en skola där det skett ett inbrott. Okänd gärningsperson har tagit sig in genom ett fönster och stulit en dator. En brottsplatsundersökning genomförs och en anmälan om stöld genom inbrott upprättas. 

06.32 Skadegörelse, Anderstorp, Skellefteå
Polisen kontaktas angående att flera rutor har blivit krossade på en skola på Anderstorp. En möbel har också flyttats framför en dörr i ett klassrum. I nuläget är det oklart om något har stulits. Målsäganden lämnar en anmälan via Polisens kontaktcenter.

Har du gjort iakttagelser och/eller har tips angående inbrottet eller skadegörelsen på Anderstorp kan du kontakta Polisen på 114 14.

* Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott
Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra