Sammanfattning natt Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Västerbotten, Braxsele, Djäkneböle, Skellefteå, Umeå, Nordmaling, Grisbacka, Västerbottens län

Kl 00:00-08:30, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. (En av dem har överlämnats till föräldrar, den andre finns nämnd i notisen här nedan).

Polisen har kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Polisen har även hanterat ärenden kopplade till psykisk ohälsa.

Två viltolyckor har anmälts under natten och morgonen, på riksväg 92 i Braxsele och i Djäkneböle. Inga personskador har rapporterats. Olyckan i Djäkeböle har inte anmälts av personen som kolliderat med rådjuret, utan av förbipasserande som anträffat djuret liggandes levande på vägbanan. Om personen som kolliderat med djuret inte anmäler olyckan till polisen kan det komma rubriceras som en smitning från trafikolycka.

Kl 01:08, Skellefteå

Polis kontaktas med anledning av misshandel i centrum. En man som misstänks för misshandeln omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för ringa narkotikabrott (eget bruk).

Han kommer höras under förmiddagen, efter tillnyktring.

Kl 01:40, Umeå

Trafikkontroll hålls på länsväg 503 i höjd med I20-området. Fyra förare rapporteras för hastighetsöverträdelser, varav två får körkorten omhändertagna.

Kl 01:48, Nordmaling

En A-traktor stoppas för kontroll. Fordonet har vinterdäck och en ordningsbot utfärdas.

Kl 02:02, Nordmaling

Polispatrull möter en A-traktor som framförs i för hög hastighet. Patrullen stoppar föraren för en kontroll.

Förarens körkort omhändertas och fordonet tas i beslag för vidare utredning.

kl 04:11, Umeå

Polisens regionledningscentral kontaktas med anledning av ungdomar som går längs en gata på Grisbacka och begår skadegörelse, enligt initiala uppgifter på grillar och utemöbler.

Polispatrull påträffar fem män i 20-årsåldern som kontrolleras och identifieras. Förhör hålls inte på grund av att männen är berusade.

Anmälan gällande skadegörelse upprättas.

Mest läst av andra