Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Umeå, Väst På Stan, Skellefteå, Svanström, Storuman, Tärnaby, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Västerbotten, Umeå, Väst På Stan, Skellefteå, Svanström, Storuman, Tärnaby, Västerbottens län

Kl 00:00-08:00, det har varit en natt med relativt många ärenden. Fyra personer har omhändertagits för fylleri (varav en nämns här nedan).

Polisen har även kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Ärenden kopplade till psykisk ohälsa har också hanterats.

I övrigt:

Kl 00:37, Umeå

Någon har krossat ett fönster till en fastighet Väst på stan.

Tack vare vittnesuppgifter påträffas en misstänkt person, en ung man. Förhör hålls med misstänkt och med vittne. Skadorna på fastigheten dokumenteras.

En anmälan upprättas.

Kl 01:11, Skellefteå

Bilist stoppas efter hastighetsöverträdelse på riksväg 95 vid Svanström. Föraren har kört 100 km/timmen på en 80-sträcka. Böter utfärdas.

Kl 01.28, Umeå

Polispatrull möter en bilist på E4 strax norr om Umeå och vänder om för att kontrollera föraren.

Föraren, en man, misstänks för rattfylleri och får följa med för provtagning. Han omhändertas därefter med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, och får sova ruset av sig på polisstationen.

Kl 02:23, Storuman

Brand i byggnad, öster om Tärnaby. Samtliga personer uppges vara ute ur huset.

Polispatrull åker till platsen. Förhör hålls och anmälan gällande brand, utan misstanke om brott, upprättas.

Mest läst av andra