Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Anderstorpsleden, Skellefteå, Umeå, Kvartsvägen, Carlshem, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Västerbotten, Anderstorpsleden, Skellefteå, Umeå, Kvartsvägen, Carlshem, Västerbottens län

Kl 00:00-07:00, det har varit en natt med få ärenden. Polisen  har kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Fyra förare har dock fått böter i samband med en trafikkontroll på Anderstorpsleden i Skellefteå under tidig morgon.

I övrigt:

Kl 02:23, Umeå

Larm inkommer om bilar som brinner på Kvartsvägen, Carlshem. Flera bilar skadas i samband med branden.

Polis håller förhör och dokumenterar platsen.

Ärendet rubriceras initialt som grov skadegörelse genom brand. 

Uppdatering kl 07:50, Avspärrningar har gjorts i väntan på teknisk undersökning som ska göras under dagen.

Uppdatering klockan 12:30 av Maria Linné, presstalesperson:

Sex personbilar och en släpvagn har brandskadats på två olika parkeringar på Kvartsvägen, Carlshem. Bränderna rubriceras i nuläget grov skadegörelse då det finns misstanke om att de är anlagda. 

Dörrknackning ska genomföras i området och förhör ska hållas med personer som kan ha sett något som kan sättas i samband med bränderna.

Polisen önskar hjälp av allmänheten. Har du sett något i aktuellt område, Kvartsvägen på Carlshem, efter 02-tiden på natten till tisdagen, eller har andra tips gällande ärendet. Kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra