Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Umeå, Nydalavägen, Skellefteå, Storkågevägen, Norsjö, Nordmaling, Sunnansjö, Ansmark, Sörmjöle, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Västerbotten, ett urval av händelser under natten

Västerbotten, Umeå, Nydalavägen, Skellefteå, Storkågevägen, Norsjö, Nordmaling, Sunnansjö, Ansmark, Sörmjöle, Västerbottens län

00:00-07:10

Kl 01:22 Umeå

Larm om brand på Nydalavägen. Enligt initiala uppgifter handlade det om brand i en soptunna, senare visade det sig inte vara någon utvecklad brand. Glödande kol hade kastats i en soptunna.

Polis på plats höll förhör och upprättade en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Kl 03:32 Skellefteå

Bilbrand i en korsning efter Storkågevägen. Ingen person uppgavs vara i närheten av fordonet.

Bilen flyttades så att den inte stod trafikfarligt till.

Kl 04:17 Skellefteå

Samtal till polisen gällande ett misstänkt pågående inbrott. En stege hade använts och personer hade setts klättra upp på en balkong.

Polis till platsen. Det visade sig att lägenhetsinnehavaren hade tappat sin nyckel och därför gått in via ett fönster.

Inget brott.

Kl 05:37 Norsjö

En arbetsplatsolycka har inträffat. Enligt initiala uppgifter handlar det om en person som fått skador i en fot. Personen förs med ambulans till sjukhus.

Kl 06:05 Nordmaling

Viltolycka i Sunnansjö, efter länsväg 510. Bilist har kolliderat med ett rådjur. Inga uppgifter om  att någon person ska ha skadats i olyckan. Rådjuret dog.

Kl 07:10 Umeå

Flera personer har hört av sig till polisen angående en älg som befinner sig på fel sida om viltstängslet vid E4 mellan Ansmark och Sörmjöle. Älgen rör sig vid norrgående körfält.

Var uppmärksam om du passerar på sträckan.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra