Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Umeå, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Västerbotten, Umeå, Skellefteå, Västerbottens län

Kl 00:00-07:00, polisen har kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Tre personer har omhändertagits för fylleri.

Kl 01:30, Umeå

Polis kontaktas gällande misshandel. En man uppges ha misshandlat en kvinna.

Förhör hålls och anmälan upprättas.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med festivalen Summertime i Skellefteå:

Lördagskvällen, ur ett polisiärt perspektiv, har varit väldigt lugn och resulterat i en anmälan gällande ringa misshandel.

Ordningsmässigt har 35 personer avvisats från området och 14 personer avlägsnats. Fyra personer inne på festivalområdet har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Utöver detta kan sägas att socialtjänsten hanterat tre minderåriga där föräldrar kontaktats.

Sammanfattningsvis har helgens festival varit lyckad utifrån ett polisiärt perspektiv. Det har i skrivande stund inte anmälts några allvarliga brott och generellt har det varit få polisiära ingripanden. God samverkan med arrangör, ordningsvakter och kommunens fältverksamhet har bidragit till detta varför vi passar på att tacka er för en lyckad helg.

Mest läst av andra