Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Skellefteå, Umeå, Tvistevägen, Röda Korset, Kronoparken, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Västerbotten, Skellefteå, Umeå, Tvistevägen, Röda Korset, Kronoparken, Västerbottens län

Kl 00:00-08:00, polisen har kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Ett par anmälningar gällande narkotikabrott har också upprättats.

Kl 00:48, Skellefteå

Polis åker till en restaurang där en man omhändertagits. Mannen omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks även för våld mot tjänsteman.

Kl 01:13, Skellefteå

Polis kontaktas gällande misshandel i centrum.

Ingen misstänkt påträffas. Anmälan upprättas.

Kl 01:16, Umeå

En man och en kvinna har bråkat i centrala stan. Polis åker till platsen. En anmälan om misshandel upprättas.

Kl 02:34, Umeå

En man misstänks ha misshandlat en kvinna han har en relation med. Mannen grips. Förhör hålls och åklagare fattar därefter beslut om att släppa mannen på fri fot.

Tvistevägen, Umeå

Under lördagskvällen samlades uppskattningsvis cirka 1500 personer i området kring studentbostäderna på Tvistevägen för fest, där det konsumerades en hel del alkohol och det spelades musik långt in på natten. Huvuddelen av besökarna utgjordes av vuxna studenter. Polisen fanns på plats för att arbeta trygghetsskapande och brottsförebyggande. Stämningen uppges ha varit god under kvällen och natten och besökarna tog överlag hand om varandra. Ingen behövde omhändertas med stöd av LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer) och endast ett fåtal personer avvisades med stöd av polislagen 13§ (stört den allmänna ordningen).

En anmälan och motanmälan gällande misshandel samt en anmälan gällande sexuellt ofredande upprättades under natten.

En hel del hittegods, föremål som besökare tappat, lämnades till patrullerna under kvällen och natten, bland annat nycklar och mobiltelefoner. 

Polisen vill slutligen tacka gör god samverkan med Fältgruppen, Röda Korset och väktare på plats under kvällen. 

Trafiken, Umeå

Under kvällen och natten arbetade polisen riktat mot trafiken i Umeå. Det var väldigt många motorburna ute i trafiken och det resulterade i en del samtal om hög musik. I samband med polisens arbete rapporterades personer för bland annat förargelseväckande beteende genom oljud, rattfylleri, otillåtet färgskikt på sidorutor, rödljuskörning, hastighetsöverträdelse, langningsbrott med mera.

På parkeringen mellan en livsmedelsbutik och restaurang på Kronoparken samlades en hel del yngre personer med A-traktorer samt unga vuxna. Det fanns mycket alkohol bland de yngre vilket resulterade i uthälld alkohol och föräldrakontakt. Polisen hade kontinuerlig närvaro på parkeringen tills många lämnade platsen vid midnatt.

Mest läst av andra