Karta som med röd fyrkant ramar in Nordmalings Kommun, Västernorrland, Gävleborgs Län, Bjurholm, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Ville växla pengar - ännu ett fall av grov stöld.

Nordmalings Kommun, Västernorrland, Gävleborgs Län, Bjurholm, Västerbottens län

Polis beordras till Bjurholm där en kvinna utsatts för en grov stöld. En man har velat växla en 10-krona. Han har sedan tittat igenom ett smycksskrin och kommit över pengar.

En patrull har hållit förhör och upprättat en anmälan.

Under veckan har liknande brott anmälts i Nordmalings kommun, men även i kommuner i Västernorrland och Gävleborgs län. Tillvägagångssättet är liknande i dessa fall. En man som knackar på eller ringer på hos äldre personer, han uppger något ärende som innefattar pengar och därefter distraherar han personerna för att komma över kontanter.

Vi vill uppmana alla till att vara uppmärksamma på tillvägagångssättet. Om någon okänd person knackar på enligt ovan beskrivning, släpp inte in personen, stäng dörren och ring polisen på 112. Notera gärna signalement och eventuellt färdmedel. Fotografera om du har möjlighet.

Vi är även angelägna om att komma i kontakt med personer som eventuellt öppnat dörren för mannen, men som inte utsatts för något brott. Lämna i så fall dina upplysningar på 114 14.

Mest läst av andra