Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Vid 02:30 inkom samtal om att tre misstänkta personer rörde sig runt på ett industriområde på Östteg.

Umeå, Västerbottens län

Inringaren uppgav att personerna setts kring ett stort antal bilar i området. Polis beordrades till platsen. Patrull som kommer till platsen påträffar två personer i anslutning till en förskola på området. En tredje person påträffas senare i närområdet. Omständigheter som framkommer i samband med kontroller i området gör att de tre personerna grips misstänkta för försök till stöld. Samtliga tre gripna är män, två i 25-årsåldern och en i 40-årsåldern.

Jouråklagare har senare beslutat anhålla samtliga tre på sannolika skäl misstänkta för stöld genom inbrott samt stöld ur motorfordon. Senast på torsdag klockan 12 måste åklagare ta ställning till ifall männen ska begäras häktade eller släppas fria.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra