Karta som visar ungefär var händelsen Trafikbrott: Håll koll på om ditt elfordon är rätt registrerat i förhållande till fordonets effekt. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Håll koll på om ditt elfordon är rätt registrerat i förhållande till fordonets effekt.

Högsta, Skellefteå, Västerbottens län

Under gårdagen stoppade polisen i Skellefteå en oregistrerad elscooter, en så kallad fatbike, som hade för hög effekt (och för hög hastighet) och som därmed ska vara registrerad som en moped klass ett. Fordonet togs i beslag för teknisk undersökning.

Med anledning av detta vill polisen uppmana allmänheten att vara uppmärksamma på att det elfordon man har är rätt registrerat. Ett elfordon klassas utifrån effekt och hastighet. Har fordonet en högsta effekt på 1000 watt är det en moped klass två. Upp till 4000 watt klassas den som en moped klass ett.

– Det gäller att ha koll på effekt och hastighet, att man har rätt behörighet och att man följer de trafikregler som gäller utifrån det fordon man har. Elfordon kan vara lätta att manipulera, men konsekvenserna kan bli kostsamma, säger Håkan Wikström trafikpolis i Skellefteå.

Mest läst av andra