Karta som med röd fyrkant ramar in Universitetsrondellen, Tomteborondellen, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Umeå, förare som höll i mobiltelefon under färd.

Universitetsrondellen, Tomteborondellen, Umeå, Västerbottens län

Vid 14-tiden fick en lastbil stopp på E4:an mellan Universitetsrondellen och Tomteborondellen. Lastbilen gick inte att köra vidare och innan bärgning kunde ske så behövde lasten lastas om till en annan lastbil. 

Polis har varit på plats för att hjälpa till med trafikdirigering i samband med detta. De var även tvungna att stänga av vägen mellan de båda rondellerna helt en stund.

Det blev köbildning på platsen och under tiden som polisen står där så kör en kvinna förbi i kön och filmar eller fotar händelsen med sin mobiltelefon. Kvinnan som är i 40-årsåldern hade dessutom barn med sig i bilen. En patrull stoppar henne och ger henne en ordningsbot (böter) för att ha hållit i mobiltelefon under färd.

– Det här är ett högst olämpligt beteende, särskilt med barn i bilen. Det var tätt mellan bilarna i kön och hade bilen framför bromsat så hade hon inte haft en chans att hinna stanna. En enda sekunds ouppmärksamhet kan sådana här gånger leda till en ny olycka, säger den trafikpolis som stoppade kvinnan.

Lastbilen är för övrigt bärgad nu och trafiken flyter som vanligt sedan 15-tiden.

Mest läst av andra