Karta som med röd fyrkant ramar in Vilhelmina, Umeå, Åsele, Sorsele, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikkontroll Polis har under några dagar arbetat med trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete i trafiken längs våra inlandsvägar.

Vilhelmina, Umeå, Åsele, Sorsele, Västerbottens län

Från trafikpoliserna ges beröm till alla trafikanter som anpassar hastigheten och håller hastighetsgränserna. Under veckan har både öppna och dolda hastighetskontroller genomförts längs inlandsvägarna.

- Nästa alla har kört laglydigt och med omsorg. Idag har vi arbetat längs sträckan Vilhelmina-Umeå och jag har bara behövt utfärda en ordningsbot för hastighetsöverträdelse, säger Jan Belander, trafikpolis.

Det har fläckvis varit besvärligt väglag i området med frosthalka, bland annat mellan Vilhelmina och Åsele. Utöver en singelolycka med personskador utanför Sorsele under onsdag har en handfull viltolyckor inträffat i området under veckan. Det finns inga rapporter om personskador i samband med dessa.

En sammanställning av resultatet av veckans trafikarbete kommer att publiceras senare i denna vecka.

Mest läst av andra