Karta som visar ungefär var händelsen Trafikkontroll: Västerbotten, resultat från trafikkontroller. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikkontroll Västerbotten, resultat från trafikkontroller.

Västerbotten, Umeå, Yttertavle, Åsele, Umevägen, Kronoparksrondellen, Västerbottens län

07:22 I centrala Umeå stoppades och kontrollerades en bilförare. En ordningsbot (böter) utfärdades på grund av hastighetsöverträdelse. Hastigheten uppmättes till 46 kilometer i timmen på en 40-sträcka.

07:26 På länsväg 643 i Yttertavle utfördes en nykterhetskontroll och cirka 40 förare kontrollerades. Samtliga var utan anmärkningar.

07:45 Alla förare som passerade nykterhetskontrollen i centrala Åsele gjorde det utan anmärkningar. 21 förare kontrollerades.

10:17 Vid en nykterhetskontroll på Umevägen i Åsele blåste 37 förare i polisens sållningsinstrument och samtliga var utan anmärkningar.

10:19 En personbil stoppades och kontrollerades vid Kronoparksrondellen, Umeå. En ordningsbot utfärdades på grund av hastighetsöverträdelse. Hastigheten uppmättes till 115 kilometer i timmen på en 100-sträcka.

Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar.

Uppdatering kl 12:42

11:15 På Västerslätt i Umeå utfärdades en ordningsbot till en bilförare på grund av hastighetsöverträdelse. Hastigheten uppmättes till 52 kilometer i timmen på en 40-sträcka.

Mest läst av andra