Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Trafikolycka, vilt Flertalet viltolyckor i Västerbottens län på kort tid.

Pengsjö, Vännäs, Boviken, Skellefteå, Ostvik, Sandsjönäs, Sorsele, Renbergsvägen, Lycksele, Åsele, Västerbottens län

Flertalet viltolyckor i Västerbottens län har rapporterats till Polisen den senaste timmen.

15:53 Olycka mellan personbil och rådjur på länsväg 545 i Pengsjö, Vännäs. Ingen person har skadats. Det är oklart om rådjuret skadades, en eftersöksjägare kallas ut till platsen.

15:54 Olycka mellan bil och rådjur vid Boviksbadet, Boviken, Skellefteå. Det finnsga uppgifter om personskador. En jägare har avlivat djuret.

16:36 Olycka mellan bil och rådjur på E4 vid Ostvik, Skellefteå. Ingen person har skadats. Rådjuret är dött och ligger i diket.

16:37 Olycka mellan fordon och älg på E45 i Sandsjönäs, Sorsele. Ingen person är skadad. Älgen har lämnat platsen, det är oklart om den är skadad. En eftersöksjägare åker till platsen.

16:40 Olycka mellan personbil och rådjur på Renbergsvägen vid Norra Renbergsvattnet, Skellefteå. Det finns inga uppgifter om personskador. Rådjuret har brutit ett ben, en eftersöksjägare kallas till platsen.

16:40 Olycka mellan personbil och älg på länsväg 365 cirka tre mil från Lycksele mot Åsele. Ingen person har skadats. Älgen har lämnat platsen, det är oklart om den är skadad. En eftersöksjägare åker till platsen.

Uppdatering: 17:56 Olycka mellan bil och älg på länsväg 364 mellan Norsjö och Lycksele, någon mil efter Kvarnåsen. Ingen person har kommit till skada. Det är oklart om älgen är skadad, en eftersöksjägare kallas till platsen.

Så minskar du risken för viltolyckor

Anpassa hastigheten, din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen, tänk på vägbanans underlag och din sikt.
Anpassa avståndet, ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och du får svårare att se rörelser i skogsbrynet.

Mest läst av andra