Karta som med röd fyrkant ramar in Ursviken, Västerås, Sorsele, Blattnicksele, Sävarberg, Skellefteå Kommun, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, vilt Ett antal djurpåkörningar har inträffat i länet i eftermiddag och i kväll.

Ursviken, Västerås, Sorsele, Blattnicksele, Sävarberg, Skellefteå Kommun, Västerbottens län

14.31 Skellefteå
Ett rådjur har blivit på körd på Järvägsleden i Ursviken. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret. Eftersöksjägare kontrollerar.

16.04 Vännäs
En personbil har kolliderat med ett rådjur i Västerås. Inga personskador. Hur det gick för djuret är oviss, eftersöksjägare kontaktas.

16.06 Sorsele
Mellan Sorsele och Blattnicksele, på länsväg 363, har en personbil kolliderat med en älg. Inga personskador. Djuret lämnade platsen och eftersöksjägare kontaktas.

18.21 Storuman
En lastbil kolliderade med en älg i Ström. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för älgen. Eftersöksjägare kontaktas.

20.01 Umeå
Två rådjur blev påkörda i trakten av Sävarberg. En dog och den andra sprang från platsen. Det finns inga uppgifter om personskador. Eftersöksjägare kontaktas.

Övrigt/Generell varning för ren i Skellefteå kommun
Nu har vinterflytten av ren börjat, vilket innebär att det kan finnas ren på vägarna i Skellefteå kommun. För att förhindra olyckor uppmanas trafikanter i kommunen att vara försiktiga och att vara uppmärksamma på djurspår på väg och i plogkant.

Mest läst av andra