Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Robertsfors Kommun, Fredriksfors, Granö, Vindelns Kommun, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, vilt Flera viltolyckor/renolyckor i Västerbotten på eftermiddagen.

Västerbotten, Robertsfors Kommun, Fredriksfors, Granö, Vindelns Kommun, Västerbottens län

Flera viltolyckor/renolyckor har inträffat i Västerbotten på eftermiddagen.

Klockan 16:26, olycka mellan personbil och ren på länsväg 615 i Antfäboda, Robertsfors kommun. Ingen person har kommit till skada. Renen är död och ligger i sidan av vägen. Berörd sameby kontaktas.

Klockan 16:26, olycka mellan personbil och ren på länsväg 651 i Fredriksfors, Robertsfors kommun. Inga personskador har uppkommit. Renen har skadat bakbenen, berörd sameby kontaktas.

Klockan 17:02, olycka mellan personbil och rådjur på E12, en kilometer norr om Granö, Vindelns kommun. Ingen person har kommit till skada. Det är oklart om rådjuret har skadats, en eftersöksjägare kallas till platsen.

Uppdatering 19:58:

Klockan 18:46, olycka med personbil och ren på länsväg 363 en kilometer från Åmsele i riktning mot Rusksele i Vindelns kommun. Inga personskador. Renen är död. Berörd sameny kontaktas.

Så minskar du risken för viltolyckor:

Anpassa hastigheten, din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen, tänk på vägbanans underlag och din sikt.
Anpassa avståndet, ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och du får svårare att se rörelser i skogsbrynet.  

Mest läst av andra