Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Robertsfors, Kungsvägen, Hörnefors, Umeå, Vormträsk, Lycksele, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, vilt Västerbotten, flera viltolyckor anmälda under morgonen

Västerbotten, Robertsfors, Kungsvägen, Hörnefors, Umeå, Vormträsk, Lycksele, Västerbottens län

Strax efter kl 7 anmäldes en olycka i Gullmark, Robertsfors. En bilist hade kolliderat med ett rådjur. Ingen person skadades i olyckan, rådjuret dog.

En stund senare inträffade ytterligare en viltolycka. En trafikant hade kolliderat med ett rådjur på Kungsvägen i Hörnefors, Umeå. Ingen person skadades, men djuret skadades i olyckan. En eftersöksjägare kallades ut till platsen och rådjuret avlivades.

Vid 9:30-tiden hörde en person av sig till polisen gällande ett dött rådjur i södergående körfält på E12 i höjd med Mittituvan, Umeå. Oklart vem som kolliderat med djuret. Om föraren inte anmäler olyckan till polisen kan det komma att rubriceras som en smitningsolycka.

Under morgonen anmäldes också en olycka på länsväg 365 i Vormträsk, Lycksele. Olyckan inträffade sent i går kväll då en bilist kolliderade med en ren. Ingen person skadades och inte heller renen såg ut att ha skadats. Samebyn informeras.

Mest läst av andra