Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Dorotea, Robertsfors, Ånäset, Skellefteå, Lidlund, Medle, Vindeln, Hällnäs, Örnen, Lillsele, Åsele, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, vilt Västerbotten, flera viltolyckor har inträffat under eftermiddagen

Västerbotten, Dorotea, Robertsfors, Ånäset, Skellefteå, Lidlund, Medle, Vindeln, Hällnäs, Örnen, Lillsele, Åsele, Västerbottens län

Inga personskador har rapporterats i samband med olyckorna.

I de fall där renar blivit påkörda så har samebyarna informerats.

DOROTEA

Strax före kl 17 kolliderade en bilist med två renar på länsväg 1052 vid Tvåtjärn. Renarna dog.

ROBERTSFORS

Vid 15-tiden kolliderade en lastbil med en ren på E4 mellan Ånäset och Grimsmark. Renen dog.

SKELLEFTEÅ

Under eftermiddagen kolliderade ett tåg med fyra älgar i Lidlund.

Vid 15:40-tiden sågs en älg med brutet ben en bit ifrån vägen i Medle. Ingen förare har anmält någon olycka där till polisen. Om så inte görs kan det komma att rubriceras som smitning från trafikolycka.

Vid 16-tiden kolliderade en lastbil med flera renar på länsväg 726 söder om Brännbergsliden. Fyra renar uppges ha dött och en ren måste avlivas.

VINDELN

En örn blev under eftermiddagen påkörd av ett tåg söder om Hällnäs. Örnen kommer överlämnas till polisen då det är ett djur som ingår i statens vilt.

Vid 16-tiden hittades en död ren vid E12 i Lillsele. I nuläget oklart vem som kolliderade med djuret och när olyckan inträffade.

ÅSELE

En bilist kolliderade med en ren på riksväg 92 mellan Åsele och Dorotea vid 16:30-tiden. Oklart hur det gick för renen, den lämnade platsen.

Mest läst av andra