Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Uppdatering Flygplansolyckan, Umeå

Umeå, Västerbottens län

Polisen önskar att de som eventuellt påträffar vad som kan misstänkas vara rester av flygplanshaveriet kontaktar polisen på telefon 114 14 och att de inte vidrör det som påträffas. Detta gäller även ifall delar påträffas på eller under vattenytan.

För närvarande finns ingen ytterligare information att lämna om de avlidna och haveriplatsen kommer att vara fortsatt avspärrad.

Det fortsatta arbetet med att utreda olycksorsaken leds av Statens haverikommission och de avlidna identifieras av Rättsmedicinalverket. 

Några ytterligare uppdateringar i ärendet kommer inte att ske förrän tidigast under eftermiddagen.

Uppdatering 14.50

Den person som enligt passagerarlistan ska ha befunnit sig på planet och som enligt de uppgifter vi tidigare lämnat haft dubbelt medborgarskap är förutom svensk medborgare även amerikansk medborgare. Personen var boende i Sverige.

Avspärrningen runt själva haveriplatsen kvarstår fortsatt enligt lagen (1990:712) om undersökning av olyckor.

Inga ytterligare uppgifter kommer att lämnas innan pressträffen i eftermiddag (se nedan).

Pressträff klockan 17.00

Statens haverikommission leder arbetet med att utreda olyckan och de inbjuder tillsammans med Polismyndigheten och Rättsmedicinalverket till en gemensam pressträff klockan 17.00 i eftermiddag.

Vid pressträffen kommer det att redogöras för det nu pågående arbetet på haveriplatsen samt det kommande arbetet den närmsta tiden.

Tid: Måndag den 15 juli, klockan 17.00

Plats: Umeå polisstation, Ridvägen 10 (ingång via huvudentrén).

Tyvärr så kommer deltagande på distans inte att vara möjligt.

Praktiska frågor kring pressträffen kan ställas till Malin Axroth, polisområdeskommunikatör, på telefonnummer 010-568 31 40.

Mest läst av andra