Karta som med röd fyrkant ramar in Strandpromenaden, Strandgatan, Yttersta, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våldtäkt Angående våldtäkt i Skellefteå natten mellan lördagen och söndag 10-11 november.

Strandpromenaden, Strandgatan, Yttersta, Skellefteå, Västerbottens län

En kvinna gick ut från en nöjeslokal vid namn Verandan vid 01-tiden för att ta lite luft. Hon gick först rakt ner till strandpromenaden, men tyckte att det kändes otäckt att gå där så hon gick därför upp en gata till Strandgatan.

När hon gick på trottoaren kom en man upp bakom henne och tryckte henne mot en husfasad. Där utför han sexuella handlingar som är att jämföra med samlag.

Under händelseförloppet kommer en kvinna förbi och frågar ”vad händer”? Gärningsmannen avbryter då våldtäkten och lämnar platsen.

Vi vädjar till kvinnan som passerat platsen att höra av sig till oss. Det är av yttersta vikt att vi får höra vad vittnet har sett och hört. Detta gäller även andra som har gjort iakttagelser efter midnatt om de sett en kvinna lämna nöjesstället och gå söderut mot strandpromenaden vid ett-tiden och sedan händelseförloppet på Strandgatan.

I dagsläget finns inte något signalement att gå ut med. Nya förhör kommer att hållas med målsägaren som har fått fysiska skador av händelsen.

Kontaktperson för media: Joakim Oja, inspektör. Joakim nås på telefon 010-568 26 50.

Mest läst av andra