Karta som med röd fyrkant ramar in Björna, Örnsköldsvik, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand På lördag morgon inkom larm om brand i en förrådsbyggnad i Björna.

Björna, Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Polis beordrades till platsen. Totalt fyra byggnader berördes av branden varav en byggnad är helt nedbrunnen. En bostadsfastighet som berördes av branden fick utrymmas, inga personer ska ha kommit till skada i samband med branden.

En ung man greps i anslutning till branden och anhölls senare av jouoråklagare. Utredningsarbetet fortgår under helgen.

Polisen söker iakttagelser från området under tidig lördagsmorgon. Den som har information att lämna kan kontakta polisen via telefon 114 14.

Polisen är särskilt intresserade av att komma i kontakt med två män i 40-50 årsåldern som färdas i en vit bil av SUV-modell som varit synlig i området under lördag morgon. Troligen rör det sig om turister, de är inte misstänkta för brott.

Några ytterligare kommentarer kring ärendet kommer inte att lämnas förrän tidigast under måndag. ärendet leds av åklagare.

Uppdatering 11:13

Mannen är misstänkt för mordbrand, grovt brott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra