Karta som med röd fyrkant ramar in Härnön, Härnösand, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Sökandet fortsätter efter försvunnen man.

Härnön, Härnösand, Västernorrlands län

Polisen fortsätter sökandet efter den man i 50-årsåldern som försvann i Härnösand sent i onsdags kväll. Mannen försvann i samband med en fisketur.

JRCC, Sjö- och flygräddningscentralen, har sökt till havs och på torsdagseftermiddagen fattade polisens vakthavande befäl beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor.

Under kvällen och tidig natt har polisen sökt med hjälp av hund och helikopter, men utan att anträffa mannen.

Nu under morgonen återupptas sökandet. Polisen kommer bland annat att söka med helikopter och även Hemvärnet kommer att ansluta. Sökandet kommer att koncentreras till Härnön.

Polisen är intresserad av iakttagelser av mannens båt. Det rör sig om en vit, fyra meter lång, utombordare. Kontakta polisen på 112 om du ser båten eller ring 114 14 om du tror dig ha sett båten under onsdagskvällen/natten.

Uppdatering 10:00
Sökander efter mannen fortsätter. Polisen söker bland annat med hjälp av UAS (drönare) och under dagen ansluter polishelikopter för att söka längst kustlinjen och Lungön. Hemvärnet söker på Härnön. 

Uppdatering 13:15
Sökandet fortsätter och koncentreras till Lungön. Både polis och Hemvärnet deltar i sökandet på ön.

Uppdatering 20:00 (av kommunikatör Marie Andersson)

Mannen är ännu inte anträffad.

Räddningsinsatsen avslutades under eftermiddagen. Ärendet lämnas över till lokalpolisområdet.

Anhöriga är underrättade.

Mest läst av andra