Karta som med röd fyrkant ramar in Jägaren, Lövvik, Kramfors Kommun, Skidspår, Storfjärden, Öarna, Värsön, Kramfors, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Sammanfattning av information gällande den försvunna jägaren i Lövvik.

Jägaren, Lövvik, Kramfors Kommun, Skidspår, Storfjärden, Öarna, Värsön, Kramfors, Västernorrlands län

Polis får in larm klockan 16:08 om en jägare som ej kommit hem. Mannen som är hemmahörande i Kramfors kommun lämnade hemmet på morgonen med sin hund för att jaga. När mannen inte kommit hem när det började mörkna så larmade anhöriga polisen.

Mannen är i 60 års åldern och van jägare, han var ute och jagade själv med sin hund.

Polisen inleder räddningstjänst enligt lagen om skydd mot olyckor klockan 16:34. Flera patruller larmas till området, även hundförare och helikopter deltar i sökandet.

Efter ett tag anträffas mannens bil, från bilen följer man skidspår. spåren leder ut på storfjärden mellan öarna Dyön och Värsön. JRCC inleder sökinsats då sökområdet är ute på "statligt vatten".

Klockan 19:05 anträffas skidstavar ute på isen. i närheten anträffas också en öppen vak.

Klockan 20:47 skickar räddningshelikopter ner en ytbärgare och kan bärga upp en kropp. Man kan snabbt bekräfta att det är den saknade mannen som anträffats avliden i vaken.

Anhöriga är underrättade av polis om att mannen är anträffad avliden.

 

Polisen Västernorrland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra