Drabbad av inbrott? Besök vår sida om inbrott för att få tips och råd.

Försvunnen person Husum, Fanbyn, Stor-Sandsviken, försvunnen man

Husum, Fanbyn, Sandsviken, Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Idag på morgonen kl 07:10 anmäler en man att han igår vid 13-tiden såg en tom/övergiven bil vid vägslutet mot Stor-Sandsviken. Längre ut mot havet, vid klipporna, hittade mannen även en påse med tillhörigheter och kläder. Det är sannolikt att tillhörigheterna som hittades ut mot havet tillhör den registrerade bilägaren.

Inre kontroller har inte kunnat lokalisera den registrerade bilägaren. Polisens vakthavande befäl beslutar kl 09:45 om räddningstjänst med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO) då det befaras att mannen råkat ut för olycka och behöver hjälp.

Under dagen har en större sökinsats inletts. Förutom flera polispatruller med och utan hundar har polisens helikopter,  Sjöräddningens helikopter, Sjöräddningssällskapet med flera båtar deltagit i eftersöket.

Sökinsatsen kommer under eftermiddagen att förstärkas med fyra sökpatruller från Hemvärnet, eventuellt även med mc-patrull. Vi är också i kontakt med den lokala orienteringsklubben för att få mera hjälp. En av polisens tjänstehundar tränad för specialsök i vatten ansluter under kvällen.

Efter kontakt med mannens anhöriga publicerar vi namn och ålder på den saknade personen.

Vi söker Hermanni Riikonen, 35 år. Han är 182 cm lång och har smal kroppsbyggnad. Han har pipskägg och ev håret i hästsvans. Det är inte känt hur han är klädd.

Vet du var Hermanni finns ring 112 Polisen. Har du gjort iakttagelser av honom de senaste dagarna - ring polisen på tfn 114 14.

Uppdatering kl 17:00

Mannen är inte anträffad. Sökinsatsen fortsätter i oförminskad styrka i vart fall fram tills dess att det blir mörkt.

Mest läst av andra