Försvunnen person Försvunnen person väster om Bergsåker.

Bergsåker, Sundsvall, Västernorrlands län

En man i 80-årsåldern saknas.

Han sågs senast i sitt hem väster om Bergsåker vid 21-tiden igår.

Mannen är cirka 1,75 meter lång och saknar hår på huvudet.

Han kan vara klädd i svarta joggingskor, en jacka med klarblå ärmar samt flerfärgat bröst/rygg. Han ska ha haft mörka byxor och keps.

Polisen letar efter mannen och ber om allmänhetens hjälp. Den som gjort iakttagelser uppmanas ringa polisen på nummer 112.

Allmänhet som bor i trakten ombeds kontrollera garage, förråd och andra typer av byggnader.

Uppdatering 15:45 av Maria Linné, presstalesperson:

Det har kommit till polisens kännedom att en iakttagelse av mannen ska ha gjorts vid 9-tiden i morse vid hans hemadress.

Han ska då ha varit klädd i svarta joggingskor, en jacka med klarblå ärmar samt flerfärgad på bröst och rygg. Han ska ha haft mörka byxor och keps. 

Uppdatering klockan 19:51:

Mannen har ännu inte återfunnits. 

Förutom polisiära resurser såsom hundresurser och helikopter är också fjällräddare på väg för att delta i sökarbetet. Polisen har även begärt hjälp av räddningstjänsten samt av hemvärnet.

Kontakt har också tagits med frivilligorganisationen Missing people. Medborgare som önskar hjälpa till i sökarbetet hänvisas till Missing people som organiserar de frivilliga resurserna under ledning av polis. 

Polisen uppmanar återigen allmänheten att höra av sig med iakttagelser och tips.  Den som gjort iakttagelser av mannen uppmanas ringa polisen på nummer 112.

Mest läst av andra