Karta som med röd fyrkant ramar in Västernorrland, Kvissleby, Sundsvalls Kommun, Bondsjöhöjden, Härnösand, Västerbottens län, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Inbrott Serie av bostadsinbrott längs med E4 norrut.

Västernorrland, Kvissleby, Sundsvalls Kommun, Bondsjöhöjden, Härnösand, Västerbottens län, Västernorrlands län

En serie av inbrott i villor och radhus har skett längs E4 i polisregion Mitt och nu senast i Västernorrland i polisregion Nord; i Kvissleby i Sundsvalls kommun samt idag i Bondsjöhöjden, Härnösand.

Inbrotten har skett längs efter E4 med mindre avstickare och de rör sig sakta norrut. Polisen utesluter inte att det kan röra sig om samma gärningsmän då tillvägagångssätt liknar varandra. Gärningspersonen/personerna har brutit sig in i villor/radhus genom dörr eller fönster och därefter tillgripit guldsmycken. Inbrotten har skett dagtid.

På torsdagseftermiddagen fick polisen ett samtal om ett inbrott i en villa i Bondsjöhöjden, Härnösand. Inbrottet har skett på eftermiddagen. Polisen har varit på plats för en brottsplatsundersökning.

Polisen vill nu uppmana boende i villa- och radhusområden längs E4, med kortare avstickare, att vara uppmärksamma på okända personer och fordon i områdena. Ser man exempelvis någon okänd person som rör sig i närheten av tomgränsen, på baksidan av huset eller liknande ska man agera direkt. Vid pågående brott ring polisen på telefonnummer 112. 

Notera gärna registreringsnummer och signalement. Ta fram mobiltelefonen och fotografera om det är möjligt.

Polisen är angelägen om att få in tips eller iakttagelser av personer eller fordon som kan ha med inbrotten att göra. Vill du lämna tips ring polisen på 114 14.

Polisen vill även uppmana till grannsamverkan. Meddela grannarna om du är bortrest, be dem ta hand om din post och att parkera bilen på din gård.

Du kan även sätta timer på lampor och försvåra för tjuven genom att bland annat förstärka lås och ha utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra