Karta som med röd fyrkant ramar in Sundsvall, Oxen, Västernorrland, Ångermanland, Härnösands Kommun, Härnösand, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Härnösand, misstänkt grovt brott.

Sundsvall, Oxen, Västernorrland, Ångermanland, Härnösands Kommun, Härnösand, Västernorrlands län

En polisinsats pågår i Härnösand med anledning av ett misstänkt grovt brott.

Bedömningen i nuläget är att det rör sig om en enskild händelse och att det inte finns någon fara för allmänheten.

Någon ytterligare information kan inte lämnas i nuläget.

Uppdatering klockan 12:45:

Med anledning av ärendet i Härnösand bjuder Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten in till presskonferens vid polishuset i Sundsvall den 20 januari klockan 14:00.

Lokal: Oxen.  

Medverkar gör kammaråklagare Stina Sjöqvist, Josefin Perming Tengqvist, gruppchef för grova brott i Västernorrland samt Hans Björner lokalpolisområdeschef södra Ångermanland.

På grund av covid19 kan enbart ett fåtal släppas in i lokalen. Övriga kan delta  genom att ringa in. 

För telefonnummer och möteskod ring presstalesperson RLC 010 56 915 19

Uppdatering klockan 14:55:

Vid klockan 06:00 på onsdagsmorgonen inkommer ett larm till polisens ledningscentral som gör gällande att en knivskärning ska ha skett vid en fastighet i Härnösands kommun. Patrull beordras dit. På plats anträffas två skadade personer.

Även den misstänkta gärningsmannen är kvar på platsen. Det uppstår en situation där polisen avlossar tjänstevapen mot den misstänkta gärningsmannen. Mannen avled senare av sina skador.

De två skadade personerna förs till sjukhus med ambulans. De ska inte ha livshotande skador.

Både gärningsman samt offer är samtliga män mellan 35 och 50 år.

Initialt rubriceras ärendet försök till mord. Förundersökningen leds av kammaråklagare Stina Sjöqvist.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och kriminaltekniker ska utföra en brottsplatsundersökning. Polisen utför också en dörrknackning i området. Flera förhör har hållits och fler ska hållas, bland annat med ett flertal personer som befunnit sig på brottsplatsen samt med poliserna som varit där.

Polisens bedömning i nuläget är att det rör sig om en isolerad händelse och att det inte finns någon fara för allmänheten.

När polis avlossar sitt tjänstevapen ska det enligt rutin anmälas till särskilda utredningar (SU) som kommer leda utredningen kring omständigheterna. Så är också gjort i detta fall. Det innebär att detaljer om händelseförloppet inte kan ges i nuläget då det först ska klarläggas i en utredning. Ärendet leds av åklagare vid särskilda åklagarkammaren.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra