Karta som med röd fyrkant ramar in Birsta, Corona, Sundsvall, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Sammanfattning av planerad insats vid bilträff, Birsta.

Birsta, Corona, Sundsvall, Västernorrlands län

Polisen fanns under lördagskvällen/natten på plats i Birsta med anledning av en planerad bilträff. Bilträffen genomfördes, men antalet deltagare var betydligt mindre än vad uppgifterna pekade på. (Tidiga uppgifter pekade på cirka 1300 anmälda deltagare.) 20-talet fordon närvarade och byttes ut med jämna mellanrum på parkeringen till en matvarubutik. Något fler deltagare fanns ute på parkeringen till NHK-arena.

– Samtliga deltagare vid de kontrollerade platserna skötte sig och berusningsnivån var relativt låg, säger insatschef Niclas Fröberg. 

Femton stycken besiktningar genomfördes och några var riktigt trafikfarliga fordon. Ordningsförelägganden har skrivits på bland annat hastighet, fordonstrafik förbjuden, avsaknad av registreringsskylt samt andra fordonsbrister

I slutet av kvällen observerade helikoptern en crossmoped som kunde stoppas och en 16-årig förare rapporterades för olovlig körning där även föräldrakontakt genomfördes.

– I dessa ärenden är helikoptern en ovärderlig resurs för att leda patrullerna rätt, säger Niclas Fröberg.

Det som stack ut under kvällen var den olovliga körningen på crossmoped och två hastighetsöverträdelser på E4 (151km/h & 176km/h).

– Jag tycker att kvällen varit lugn och de personer vi träffat har varit trevliga. De som vi pratat med har förstått varför polisen genomför denna insats samt varför polisen genom kommunens försorg stängt Birsta för fordonstrafik under kvällstid. Jag tror att många lyssnat till polisens uppmaning om att inte komma till platser där det kan bli stora folkmassor, för att minska smittspridning av corona, vilket vi har sett i antalet deltagare, sammanfattar Niclas Fröberg.

– Avslutningsvis vill jag säga att polisen uppskattar att ni följt vår uppmaning kring detta, säger han.

Mest läst av andra