Karta som med röd fyrkant ramar in Ullånger, Kramfors, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Ullånger, två gripna och två omhändertagna

Ullånger, Kramfors, Västernorrlands län

Det var vid tvåtiden i natt som en bilist sågs köra vingligt. Polisen misstänkte rattfylleri och skulle stoppa bilisten för kontroll men bilisten vägrade att lyda polismans tecken (stoppsignal). Efter ett kortare förföljande så stannade bilisten. I samband med detta misstänks föraren och en passagerare ha angripit en av poliserna med våld.

I den aktuella bilen färdades totalt fyra personer (två män och två kvinnor). Två är gripna, två är omhändertagna enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusades personer).

Föraren är i nuläget misstänkt för att inte ha stannat på polismans tecken, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri under påverkan av narkotika, narkotikabrott eget bruk och våld mot tjänsteman.

En av passagerarna misstänks för våld mot tjänsteman och narkotikabrott, eget bruk.

Ytterligare en av passagerarna misstänks för narkotika brott, eget bruk.

De två gripna kommer att höras när de tillnyktrat och åklagare kommer då att fatta beslut om personerna ska anhållas eller inte.

Mest läst av andra