Karta som med röd fyrkant ramar in Härnösand, Kramfors, Örnsköldsvik, Sollefteå, Edsele, Ånge, Ovansjö, Västernorrland, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser.

Härnösand, Kramfors, Örnsköldsvik, Sollefteå, Edsele, Ånge, Ovansjö, Västernorrland, Västernorrlands län

00:41 Ofredande Härnösand. Två personer på ett tåg som enligt anmälaren uppträder hotfullt och skräpar ner. Polis som kommer till platsen upprättar anmälan och motanmälan, bedrägligt beteende samt hets mot folkgrupp. Personerna fick lämna tåget.

00:58 Narkotikabrott Kramfors. Patrullen träffar på bråkande man. Mannen medtas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Han är även misstänkt för narkotikabrott eget bruk samt våldsamt motstånd.

01:28 Misshandel Örnsköldsvik. Misshandel inne på restaurang i centrala Örnsköldsvik. Polis har varit på plats och upprättat anmälan och motanmälan. Ingen uppgift om att någon ska ha behövt uppsöka sjukvård.

02:50 Rattfylleri Kramfors. I samband med en singelolycka på väg 90 uppstår misstanke om rattfylleri. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han är därefter förd med ambulans till Sundsvalls sjukhus för vård.

03:55 Brand Härnösand. Bil som brinner vid järnvägsstationen. Patrull har varit på plats för utredningsåtgärder. Anmälan skadegörelse genom brand.

04:55 Brand Sollefteå. Bil som åkt av längs väg 331 och börjat brinna. Räddningstjänst har varit på plats och släckt. Ingen person kvar vid bilen.

04:56 Stöld/Inbrott Edsele. Förbipasserande som uppmärksammar att det varit inbrott på en gård i området. Oklart vad som tillgripits. Platsundersökning planeras under dagen.

07:00 Trafikolycka personskada Ånge. Singelolycka på väg 83 vid Ovansjö. Två personer inblandade, båda ute ur fordonet. Personbilen har åkt av vägen och ligger på taket.

Polisen Västernorrland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra