Karta som med röd fyrkant ramar in Härnösand, Sundsvall, Kovland, Hågesta, Örnsköldsvik, Västernorrland län, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Härnösand, Sundsvall, Kovland, Hågesta, Örnsköldsvik, Västernorrland län, Västernorrlands län

Under natten har fyra personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dessa, i Härnösand, misstänks också för våldsamt motstånd. 

En viltolycka har inträffat under natten, ingen person kom till skada.

Utöver dessa nedanstående ärenden har polisen utfört en mängd kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

22:51 Drograttfylleri, Sundsvalls kommun
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på en mindre ort sydväst om Sundsvall. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 25-årsåldern, är påverkad av narkotika. Hans tas med för provtagning. En anmälan om drograttfylleri upprättas.

22:49 Trafikbrott, Kovland, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil med släp. Föraren får en ordningsbot då släpet har körförbud.

01:07 Trafikbrott, Hågesta, Sollefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren får en ordningsbot då bilen har felaktig belysning. Även passagerarna får ordningsbot då de saknar bilbälte.

02:11 Grov olovlig körning, Örnsköldsvik
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i de centrala delarna av Örnsköldsvik. Föraren, en man i 40-årsåldern, kör trots att han tidigare fått sitt körkort återkallat.
I samband med detta försöker mannen lämna platsen, när polisen stoppar honom blir mannen utåtagerande mot poliserna och spottar mot dem. Mannen omhändertas enligt polislagen 13 §. En anmälan upprättas gällande grov olovlig körning, våldsamt motstånd och ofredande.

Mest läst av andra