Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser. Texten uppdateras under natten.

Västernorrland, Bäckebovägen, Västernorrland län, Västernorrlands län

00:11 Sundsvall, Bilbrand

Räddningstjänst och polis kallas till Bäckebovägen där en personbil brinner på parkeringen. Anmälan skadegörelse upprättas och bilen tas i beslag för teknisk undersökning. 

Uppdaterad 07:43 av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

01:22 Drograttfylleri, länsväg 684, Timrå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil utanför Timrå. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika, han tas med för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri upprättas. Mannen misstänks också för grov olovlig körning då han saknar körkort och upprepat har kört utan körkort. Bilen tas i beslag enligt TBL 7 §*.

05:11 Trafikkontroll, Södra vägen, HärnösandPolisen har haft en trafikkontroll. cirka 40 förare fick blåsa i sållningsinstrumentet och alla var nyktra.

* Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott
Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra