Karta som med röd fyrkant ramar in Sundsvall, Svartvik, Timrå, Kramfors, Västernorrland län, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet (00-07).

Sundsvall, Svartvik, Timrå, Kramfors, Västernorrland län, Västernorrlands län

Ett flertal personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett antal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:00 Rån Sundsvall. Pojke under 15 år som blivit av med sin mobiltelefon på en busshållplats. Ska vara 4 okända killar som tagit telefonen. Polis har hållit förhör och kommer att upprätta en anmälan om rån.

00:27 Misshandel Sundsvall. Okända gärningsmän som misshandlat en ung man utanför ett hotell i centrala Sundsvall. Polis har varit på platsen, en anmälan om misshandel kommer att upprättas.

05:02 Stöld/inbrott försök Sundsvall. Inbrott i företagslokaler i Svartvik under natten. Inbrott via ett fönster. Polis har varit på platsen. Inget som saknas. En anmälan om försök till stöld kommer att upprättas.

06:26 Trafikolycka Bandsjön, Timrå. Singelolycka, en person inblandad. Bilen har hamnat på taket inne på en tomt. Personen omhändertagen av ambulanspersonal och förd till sjukhus, frågor om hälsoläge hänvisas till sjukvården. Polis har varit på platsen. Olycksbilen ligger ej trafikfarligt.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Stadsfesten Kramfors

Det har varit en lugn afton med cirka 1200 besökare.

Bra stämning, vädret till trots, på festival besökarna.

Bra jobbat av samtliga alla aktörer under kvällen, arrangören, ordningsvakter,  nattvandrare, soc m.fl. skötte sina respektive ansvarsområden på ett bra sätt.

6 stycken ringa narkotikabrott eget bruk.

1 efterlyst person omhändertagen och tagen i förvar.

4 LOB omhändertagna och intagna i arresten.

3 LOB minderåringa överlämnade till vårdnadshavare.

2 anmälningar om sexuellt ofredande.

Ett antal personer nekade i entrén till området på grund av berusning.

Förväntningen inför lördagen är att det kommer vara många fler besökare, då vädret enligt prognosen, kommer vara mycket bättre.

Stadsfesten brukar vara en väldigt bra och med tanke på antalet besökare, en lugn tillställning sett från vårt håll ,så jag ser fram emot lördagen.

/Jens Melinder, polisinsatschef.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra