Karta som med röd fyrkant ramar in Långsele, Kramfors, Västernorrland län, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser.

Långsele, Kramfors, Västernorrland län, Västernorrlands län

22:37 Bråk i bostad, Långsele

Patrull skickades till bråk i bostad i Långsele, då de kom fram kunde konstatera att det var ett par i 50 års åldern som bråkade med varandra. Patrullen medlade mellan parterna och mannen fick skjuts av bekanta till en annan bostad för att tillbringa natten.

00:29 Drograttfylleri/narkotikabrott mm, Kramfors

Efter ett kortare förföljande kunde patrull i Kramfors stoppa en bil där föraren misstänks för drograttfylleri, narkotikabrott samt grov olovlig körning. Bilen har tagits i beslag och i skrivande stund är mannen förd till polisstationen för provtagning och förhör. Mannen som är i 55-60 års åldern är även misstänkt för vårdslöhet i trafik. Efter provtagning och förhör frigavs mannen. 

02:57 Stöld/Inbrott, Birsta City

Patruller kallades till Birsta City efter att väktarbolag ringt in om skarpt inbrott. Patrullerna är på plats söker igenom lokalerna för att undersöka hur inbrottet gått till och för att kontrollera att ingen gärningsperson finns kvar på plats. I nuläget är det bekräftat inbrott i två butiker, dessa platser är avspärrade för teknisk undersökning. Händelsen kommer att uppdateras under morgonen av polisens kommunikatiosansvariga, men redan nu vill polisen få hjälp av allmänheten gällande iaktagelser kring händelsen via 114 14.

Uppdatering 07:25 av Peder Jonsson

Polis har varit på plats i Birsta under natten för initiala utredningsåtgärder. Platsen är nu avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Enligt de initiala uppgifterna är det två klädbutiker som drabbats av inbrott. Något uppskattat godsvärde finns ej i nuläget. En mörk bil har setts lämna platsen i anslutning till inbrottet, detta ska ha skett cirka klockan 02:30. Polisen är fortsatt intresserad av allmänhetens tips och iakttagelser.

En efternatt och morgon utan akuta händelser i länet.

Två viltolyckor har rapporterats under natten, inga personskador. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra