Karta som med röd fyrkant ramar in Stöde, Sundsvall, Lunde, Sandö, Högakustenbron, Kramfors, Västernorrland län, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser

Stöde, Sundsvall, Lunde, Sandö, Högakustenbron, Kramfors, Västernorrland län, Västernorrlands län

22:30 Grovt olaga hot, Stöde

Flertalet patruller kallades till Stöde gällande en man i 30 års åldern hotat en annan man med ett pistol liknande föremål. Då patrullerna kom till platsen kunde den utpekade mannen gripas helt odramatiskt. Mannen är förd till polisstaionen i Sundsvall för vidare utredningsuppgifter. Patrullerna på plats har hållit förhör med vittnen och målsägande. Det är oklart vad upprinnelsen till händelsen är i nulläget, och det finns inga uppgifter om de inblandade känner varandra sen tidigare. Hund har kallats till platsen för att leta efter ett eventuellt vapen. Hundpatrullen har påträffat en softairgun vid brottsplatsen som tagits i beslag för teknisk undersökning. Mannen frigavs efter förhör.

23:08 Räddningsinsats drunkning, Lunde/Sandö

Polis, räddningstjänst, ambulans, kustbevakningen och sjöräddningssällskapet kallades till Lunde vid Högakustenbron gällande ett drunkningstillbud. Vittnen sa att de först sett tre personer sedan hört ett plask. Efter att de inblandade resurserna letat efter olyckan påträffades tre ungdomar på platsen. Efter vidare efterforskningar visade det sig att det var dessa ungdomar som orsakat drunkningslarmet. Patrullen pratade med ungdomarnas föräldrar.

23:32 Trafikolycka, Kramfors

Polispatruller, ambulans och räddnignstjänst kalldes till en trafikolycka mellan MC och bil i Kramfors. MC föraren hade kört om bilen och sedan av oklar anledning tvärbromsat så att bilen kolliderade med MC:n. Föraren av MC:n en man i 50 års åldern är känd av polisen sedan tidigare. MC föraren fördes med ambulans till sjukhuset i Sundsvall. Föraren av MC:n är misstänkt för grov olovlig körning,drograttfylleri, vårdlöshet i trafik, narkotikabrott eget bruk och innehav. MC:n har tagits i beslag och patrullerna har hållit förhör, dokumenterat skadeplatsen och skrivit anmälaningar. Gällande skadeläget på föraren av MC:n hänvisas detta till sjukvården.

03:32 Fylleri/skadegörelse, Härnösand centralstation

Tågvärd från natt tåget ringde polisen gällande en berusad man på tåget som betedde sig väldigt illa och hade bland annat urinerat på ett säte. Mannen som hade hunnit nykrat till en del avvisades från tåget.

Uppdatering 07:30 av Peder Jonsson

06:31 Brand Hörneborgsvägen, Örnsköldsvik. Brand i fabrikslokal. Polis har varit på plats. Inga personskador. EJ brott, patrull lämnar utan åtgärd.

En morgon utan akuta händelser i länet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra