Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Kramfors, Härnösand, Sundsvall, Bredsand, Västernorrland län, Västernorrlands län

Polisen har utfört ett antal kontroller av personer och fordon, en ordningsbot har utfärdats för trafikbrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:48 Skadegörelse Kramfors. En person omhändertagen av polis med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Personen är misstänkt för skadegörelse, ingen närmare information om vad skadegörelsen består av.

02:54 Våld mot tjänsteman Härnösand. Man som gett sig på en polis vid en restaurang och försökt ta polismannens batong. Mannen grips på platsen och är senare anhållen av jouråklagare. Han är misstänkt för våld mot tjänsteman samt försök till grov stöld.

03:51 Rattfylleri Sundsvall. Bil som kört i diket i Bredsand. Påverkad förare, polis beordras till platsen. Föraren tas med för provtagning och förhör. Kontroll visar 1,22 promille alkohol i blodet, han är i nuläget misstänkt för grovt rattfylleri. Körkort och bilnycklar omhändertagna.

Cruising Härnösand

Det var otroligt många besökare i stan under eftermiddagen/kvällen/natten. Många ekipage som deltog i cruisingen och väldigt många åskådare.

Det rådde trafikkaos i centrum stundtals med totalt stopp i trafiken. Det var även ett stort antal a-traktorer och annan motorburen ungdom. Väldigt hög alkoholberusning hos många.  

Under främst senare delen av kvällen och natten så samlades ett väldigt stort antal personer och fordon på en parkering. Där var det stökigt och det var stundtals orolig stämning med väldig hög berusningsnivå samt bråk som avstyrdes av polis innan det hann bli slagsmål.

En allvarligare incident inträffade där då en person gick till angrepp mot polispatrull vid ingripande av en annan person (se händelse klockan 02:54).  Den personen blev gripen för bland annat våld mot tjänsteman då han slagit en polis.

Sammanfattning:

Flertalet bråk höll på att starta som avstyrdes av polis

En anmälan om bland annat våld mot tjänsteman upprättades

Två omhändertagna jäml. Lob

En gripen misstänkt för bland annat våld mot tjänsteman

En misstänkt ringa narkotikabrott.

Sofia
Polisinsatschef

Mest läst av andra