Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Stenstan, Sollefteå, Örnsköldsvik, Söråker, Timrå, Västernorrland län, Västernorrlands län

Fem person har omhändertagits för fylleri, tre av dem togs också med för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. 

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:40 Stöld, Sundsvall
Polisen beordras till Stenstan där en man misstänks ha tagit pengar av en annan man vid en bankomat. Den misstänkte lämnar platsen, men påträffas senare av polispatrull.

Han omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan upprättas gällande stöld samt narkotikabrott, innehav. Även målsägaren omhändertas enligt LOB.

23:01 Misshandel, Sollefteå
Ordningsväktare envarsgriper en man som misstänks ha misshandlat en annan man på en restaurang i Sollefteå.  Polisen åker till platsen och förhör de båda inblandade. De tar upp en anmälan om misshandel och en motanmälan gällande ofredande. Männen är i 40 respektive 55-årsåldern.

00:05 Drograttfylleri, Kramfors
Polispatrull försöker stoppa en personbilist, men han vägrar stanna. Efter ett kortare förföljande får dock patrullen stopp på bilen. Misstanke uppstår också om att föraren, en man i 40-årsåldern, är påverkad av narkotika.

Han tas med för provtagning. Förutom drograttfylleri misstänks också mannen för grov olovlig körning, ej ha stannat på polismans tecken, vårdslöshet i trafik samt brott mot knivlagen. Bilen tas i beslag.

00:35 Skadegörelse, Örnsköldsvik
Polisen kontaktas angående en man som under en längre stund har stått och bankat på en dörr på en adress i södra delen av Örnsköldsvik. Fönsterrutor ska också ha krossats.

Polisen åker dit och påträffar mannen som förses med handfängsel. Mannen, som ännu är oidentifierad, omhändertas först enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer och grips senare misstänkt för skadegörelse.

Under natten får polisen ytterligare samtal från fler adresser i samma område där någon person har krossat fönster och/eller tagit sig in. Ärendet ska utredas vidare.

01:27 Trafikbrott, Timrå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Söråker, Timrå. Föraren får en ordningsbot då bilen har körförbud.

06:14 Brott mot knivlagen, Timrå
Polisen kontaktas angående en man som rycker i bildörrar på en parkering vid en matbutik. Polisen åker dit och kontrollerar mannen. På honom hittas en kniv varför han misstänks för brott mot knivlagen. Han avvisas från platsen.

Mest läst av andra