Karta som med röd fyrkant ramar in Kronholmen, Domsjö, Örnsköldsvik, Alnön, Djursjukhuset, Sollefteå, Västernorrland län, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Kronholmen, Domsjö, Örnsköldsvik, Alnön, Djursjukhuset, Sollefteå, Västernorrland län, Västernorrlands län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utöver nedanstående ärenden även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:31 Grov olovlig körning, Härnösand
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Kronholmen. Föraren, en man i 75-årsåldern, saknar behörighet att köra då han tidigare har fått sitt körkort återkallat. En anmälan upprättas gällande grov olovlig körning.

00:39 Narkotikabrott, Örnsköldsvik
Polisen kontrollerar en adress i Domsjö, Örnsköldsvik. Misstanke uppstår om att en man som befinner sig på adressen är påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och omhändertas samtidigt enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

I samband med omhändertagandet ska mannen ha gjort motvärn mot polispatrullen.
En anmälan upprättas gällande ringa narkotikabrott, eget bruk, våldsamt motstånd samt även brott mot knivlagen då mannen bar kniv.

00:58 Trafikolycka, Sundsvall
Polisen kontaktas angående en trafikolycka, en personbilist har kört på en hund på Alnön. Polisen åker till platsen. Hunden är skadad, hundägaren guidas till djursjukhuset. Polisen upprättar en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

01:25 Inbrott, Sollefteå
Polisen kontaktas angående ett inbrott i en klädbutik i Sollefteå. Okända gärningspersoner har tagit sig in genom ett fönster, tillgripit gods och sedan lämnat platsen - troligtvis i en bil. Polisen åker dit och gör en brottsplatsundersökning. En anmälan upprättas gällande stöld genom inbrott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra