Karta som med röd fyrkant ramar in Örnsköldsvik, Svartby, Sundsvall, Västra Vägen, Granlo, Sollefteå, Ramsele, Härnösand, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Örnsköldsvik, Svartby, Sundsvall, Västra Vägen, Granlo, Sollefteå, Ramsele, Härnösand, Västernorrlands län

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:16 Skadegörelse, Örnsköldsvik:
Polispatruller beordras till Svartby med anledning av ett misstänkt pågående inbrott i en lastbil. Åverkan har gjorts på en ruta på en lastbil. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas i området. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

00:24 Viltolycka, Sundsvall:
Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med ett rådjur på Västra Vägen, Granlo. Inga personskador rapporteras.

01:02 Trafikbrott, Sollefteå:
Bilförare i Ramsele får ordningsbot för att inte ha iakttagit stopplikt.

02:03 Rattfylleri, Härnösand:
Vid stopp och kontroll av en mindre lastbil i Härnösand blåser föraren positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas.

05:48 Skadegörelse, Härnösand:
Polispatrull beordras till centralstationen med anledning av en misstänkt skadegörelse där en man uppges göra åverkan på föremål. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

Övrigt:
Fyra personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering 09:29:

00:38 Försök till olaga frihetsberövande, Sundsvall:
Polisen kontaktas angående att en okänd man i en mörk bil i Liden erbjudit en tonårig flicka skjuts. När tonåringen sagt nej uppges mannen ha klivit ur bilen och försökt ta tag i hennes arm.

Tonåringen springer från platsen. Mannen kör då därifrån.

Polispatrull har hållit förhör i ärendet och har upprättat en anmälan. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra