Karta som med röd fyrkant ramar in Härnösand, Gådeåstaden, Sundsvall, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Härnösand, Gådeåstaden, Sundsvall, Västernorrlands län

Nio personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för våldsamt motstånd. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:43 Stöld genom inbrott, Härnösand
Polis beordras till en butik i Gådeåstaden med anledning av pågående inbrott. De två misstänkta personerna hinner lämna butiken. Bland annat tack vare vittnens iakttagelser kan de misstänkta, två män som är i 25-30-årsåldern, gripas en bit därifrån. Åklagare har beslutat om att anhålla dem.

05:43 Försök till stöld genom inbrott, Härnösand
Polis beordras till Gådeåstaden med anledning av misstänkt inbrott i fastighet då en dörr är uppbruten. En anmälan om försök till stöld genom inbrott upprättas.

Under kvällen och natten tas anmälningar om misshandel upp i Sundsvall och Härnösand. I de fyra ärendena finns inga frihetsberövade. Enligt initiala uppgifter har ingen av målsägandena, samtliga är män, behövt uppsöka sjukvård.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra