Karta som med röd fyrkant ramar in Bredsand, Sundsvall, Älandsbro, Härnösands Kommun, Kvissleby, Sandö, Kramfors Kommun, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet i Västernorrlands län.

Bredsand, Sundsvall, Älandsbro, Härnösands Kommun, Kvissleby, Sandö, Kramfors Kommun, Västernorrlands län

Nedan följer ett urval av nattens ärenden: 

22:31 Drograttfylleri, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Bredsand. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning och förhör. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott samt även grov olovlig körning då han saknar behörighet att köra.

23:02 Drograttfylleri, Sundsvall
Polisen får ett samtal om ett misstänkt rattfylleri. Patrull beordras ut och kan snart stoppa och kontrollera aktuell bil, strax norr om Sundsvall. Föraren, en man, medtas för provtagning och förhör efter misstanke om narkotikapåverkan. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott samt olovlig körning då han saknar behörighet att köra. 

00:39 Rattfylleri, Sundsvall
Polisen inleder ett förföljande på en personbil vars förare misstänks vara rattfull. Mannen stannar därefter och lämnar bilen till fots, men påträffas snart av polisen.

Han medtas för provtagning efter misstanke om rattfylleri. Anmälan upprättas gällande bland annat grovt rattfylleri alternativt rattfylleri, vårdslöshet i trafik samt tillgrepp av fortskaffningsmedel då bilen misstänks vara tillgripen.

00:49 Trafikkontroll, Härnösand
Polisen har haft en trafikkontroll på E4 Älandsbro, Härnösands kommun. Samtliga kontrollerade var utan anmärkning.

02:15 Brand, Sundsvall
Polisen larmas om en brand i en personbil i en bil parkerad i Kvissleby. Inga personskador ska ha uppstått. Polisen har varit på plats, det finns ingen misstanke om brott i samband med branden. 

05:30 Trafikolycka, Kramfors
Polisen larmas om en trafikolycka på länsväg 817 Sandö, Kramfors kommun. Enligt initiala uppgifter ska en personbil ha kört in i en stolpe. Två personer färdades i bilen. Ambulanspersonal har varit på plats för kontroll och inga personskador ska ha uppstått.

Polisen har också varit på plats. Föraren blåser negativt i sållningsinstrumentet och var därmed nykter. Polisen lämnade utan vidare åtgärd.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra