Karta som med röd fyrkant ramar in Västernorrlands Län, Ledingeå, Sollefteå, Bäck, Indal, Sundsvalls Kommun, Stensätter, Husum, Örnsköldsviks Kommun, Västernorrland län, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, vilt Flera viltolyckor i Västernorrlands län under eftermiddagen.

Västernorrlands Län, Ledingeå, Sollefteå, Bäck, Indal, Sundsvalls Kommun, Stensätter, Husum, Örnsköldsviks Kommun, Västernorrland län, Västernorrlands län

Klockan 15:22 kontaktas polisen angående en olycka mellan lastbil och rådjur på länsväg 950 i Ledingeå, Sollefteå. Ingen person har skadats. Rådjuret är dött.

Klockan 16:23 anmäls en viltolycka mellan personbil och rådjur på riksväg 86 i höjd med Bäck, Indal, Sundsvalls kommun. Ingen person har skadats. Det är oklart om djuret skadades då det lämnade platsen, en eftersöksjägare kontaktas.

Klockan 17:05 får polisen ett samtal om en olycka mellan personbil och rådjur på länsväg 1062 i höjd med Stensätter, Husum, Örnsköldsviks kommun. Ingen person skadades. Det är oklart om djuret skadades. En eftersöksjägare kallas till platsen.

Uppdatering 20:23: Ytterligare viltolyckor har inträffat i länet.

18:18 Olycka mellan älg och personbil på E14 vid Nacksta, Sundsvall. Ingen person är skadad. En eftersöksjägare kallas ut för att kontrollera djuret.

19:36 Olycka mellan personbil och rådjur på Limstagatan, Kramfors. Ingen person är skadad. Rådjuret är dött.

Så minskar du risken för viltolyckor
Anpassa hastigheten, din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen, tänk på vägbanans underlag och din sikt. 
Anpassa avståndet, ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och du får svårare att se rörelser i skogsbrynet.  

Mest läst av andra