Karta som med röd fyrkant ramar in Köping, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott En kvinna i 90-årsåldern utsetts för ett bedrägeriförsök och en kvinna i 95-årsåldern utsetts för ett bedrägeri i Köping.

Köping, Västmanlands län

Polisen får in ett samtal om att en kvinna i 90-årsåldern blivit utsatt för ett bedrägeriförsök. En man ska ha ringt till henne och sagt att han ska byta ut hennes brandvarnare. Priset ska ha varit 19 kronor och för att kunna ta betalt ska mannen ha sagt att han behöver kvinnans kontokort. Kvinnan ska då ha sagt att mannen är en bedragare och kontaktat polisen. En anmälan om försök till bedrägeri är skriven.

Klockan 19.30 ringer en kvinna i 95-årsåldern till polisen och uppger att hon blivit uppringd av en man som sagt att han ska byta ut kvinnans brandsläckare. Mannen ska sedan ha kommit till kvinnans adress och hämtat brandsläckaren och samtidigt fått med sig hennes bankkort. Senare upptäcker kvinnan att en större summa pengar saknas från hennes konto. En anmälan om stöld och en om bedrägeri är skriven.

Mest läst av andra