Karta som med röd fyrkant ramar in Broddbo, Sala, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand 5 juni, Brand, Sala

Broddbo, Sala, Västmanlands län

Klockan 15.04 larmades polis och räddningstjänst till Broddbo i Sala med anledning av ytterligare en kraftig skogsbrand. Polis och räddningstjänst arbetar i området med branden som inte är under kontroll. Arbete pågår med att bekämpa branden och evakuera fastigheter i området.

Länsväg 800, som går från Sala till Broddbo är avstängd med anledning av branden. Polisen uppmanar människor att inte ge sig ut i brandområdet även om platserna inte är avspärrade eller evakuerade.

Uppdatering kl. 20.00
Ett tiotal fastigheter har evakuerats i Ulvsbo och förnärvarande pågår evakuering på flera platser i brandens riktning. Bland annat Nilsbo och Nötbo.

Omständigheterna i samband med branden i Broddbo har lett  till att polisen har inlett förundersökning gällande grov mordbrand då det finns anledning att anta att branden kan vara anlagd.

Förundersökningen är just påbörjad och förnärvarande pågår initiala utredningsåtgärder.

Polisen är mycket angelägen att få in tips från allmänheten som kan ha gjort iakttagelser av personer och fordon i det aktuella området. Tips och iakttagelser mottages på telefon 114 14. Polisen uppmanar allmänheten i området att vara uppmärksamma och följa händelseutvecklingen.

Texten kan komma att uppdateras

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra