Karta som med röd fyrkant ramar in Karlfeldtsgatan, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Brand i lägenhetshus.

Karlfeldtsgatan, Västerås, Västmanlands län

Det brinner i ett lägenhetshus på Karlfeldtsgatan i Västerås. Branden har spridit sig till vinden och vidare till taket och räddningstjänsten är på plats för att bekämpa elden. Polisen arbetar med att evakuera människor som befinner i lägenhethuset, det finns i nuläget inga uppgifter om personskador. Det är ännu oklart hur branden startades.

Samverkan med räddningstjänsten och hyresvärden pågår. Trafiken från Karlfeldtsgatan in på bostadsområde har stängts av och vissa platser är avspärrade för att säkerställa att ingen person kommer till skada. Följ polisens anvisningar och avspärrningar på platsen.

Uppdatering 12:10

Polisen har evakuerat Karlfeldtsgatan 17 a, b och c (cirka 25-30 lägenheter) och det kommer vara fortsatt avspärrat på platsen. Räddningstjänsten är kvar och bekämpar glödbränder och det är oklart när boende får återvända till sina lägenheter, de som berörs av avspärrningarna uppmanas ta kontakt med hyresvärden som håller en fortsatt dialog med polisen och räddningstjänsten.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, det finns ingen misstänkt eller gripen i nuläget. Inga personskador har rapporterats in. Det går i nuläget inte att säga när avspärrningarna hävs eller när en teknisk undersökning kan genomföras.

Mest läst av andra