Karta som med röd fyrkant ramar in Antikvarievägen, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Lägenhetsbrand på Antikvarievägen

Antikvarievägen, Västerås, Västmanlands län

Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till Antikvarievägen med anledning av en lägenhetsbrand. Branden tycks ha startat i en lägenhet och därefter spridit sig till ytterligare en lägenhet. Släckningsarbetet pågår och ett tiotal personer har evakuerats ur huset av säkerhetsskäl. I nuläget finns inga uppgifter om skadade.



Uppdatering 01:40:


Branden är nu släckt och ärendet överlämnas till restvärdesledare. Totalt sett har det brunnit i en lägenhet och ytterligare minst två lägenheter har rökskadats. Tre personer ur den brandhärjade lägenheten har förts till sjukhus för kontroll efter att ha andats in rök. Ett trettiotal personer i den aktuella fastigheten har utrymts av säkerhetsskäl. Det är ännu oklart när dessa kan återvända till sina lägenheter.


Orsaken till branden är ännu okänd och därför har förundersökning om misstänkt mordbrand upprättats. Den aktuella lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning.

Polisen Västmanland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra